2007. augusztus 31., péntek

Ennyit érsz ha orvos vagy

Pályakezdő orvosként szakvizsga előtt bruttó 130 ezer forint, tetoválóként 500 ezer, Java-fejlesztőként 1 millió forintos kereset. Az origo.hu fórumozói hét éve vallanak keresetükről a "Mennyi a fizetésed?" címet viselő topicban. A hozzászólások közül szemezgettek és szakértőket kérdeztek a realitásról.

"A fórumozók hozzászólásaiból az is kitűnik: az egészségügyben, az évek óta túltelített pályákon, már korántsem ilyen rózsás a helyzet. Egy szakvizsga előtt álló, fiatal orvos elárulta: hat év tanulás után, két felsőfokú nyelvvizsga birtokában mindössze bruttó 130 ezer forint üti a markát egy havi munkájáért. Veszélyességi pótléka bruttó 23 ezer forint. A szakember fizetését mellékállásban további bruttó 70 ezer forinttal és átlagosan 35 ezer forint paraszolvenciával egészíti ki. Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat kereseti statisztikája szerint is bruttó 131 ezer forint a szakvizsga előtt álló orvosok alapfizetése."

Guilio szerint: Ugy tűnik, a jobpilot.hu újságírója, Takács Gabriella nagyon bizalmatlan az orvosokhoz. Az ÁFSZ azonban megerősítette a valótlanul kevésnek tűnő adatokat.... :)

V: nem csak ő szkeptikus az orvosi keresetekkel kapcsolatban, mindenki más is. Gimnáziumi osztálytársaim, barátaim bevallották, hogy nem hitték el azokat a számokat amikt mondok nekik, hogy mikor mennyit kapok kézhez (értsd: nettó fizetés), és elmondták, hogy bazi nagy D-betű ült ki az arcukra, mikor megmutattam nekik a fizupapírjaimat.

Nincsenek megjegyzések: