2007. november 22., csütörtök

Képzetlenek dolgoznak

Az idegenek köztünk vannak.

Ahol most vagyok, ott most egy igazgatói körlevélben rendelkeztek arról, hogy a korábbi megbízásokat meg kell szüntetni és mindenki csak a végzettségének megfelelő kompetencia szinten dolgozhat.

Mondom mivan?

Kiderült, hogy szinte mindenhol képzetlen ill. alulképzett emberek dolgoznak a kórházakban mindenféle posztokon. Magyarul olyan munkát végeznek egyesek, amihez nincs képzettségük. Nem csak arról van szó, hogy segédápoló mondjuk szakápolói tevékenységet végez, tessék ettől sokkal vadabbat elképzelni.
2003 óta él egy rendelet ami a fentieket meghatározza, újfent.

Ezt nem is kommentelem.

Napközben beszélgettem az egyik idősebb kollégával, aki panaszolta, hogy milyen nehéz lavírozni a szakma-szakma és a valóság között. Úgy alkossanak szakmai protokollokat, hogy a nagy magyar mai valóságba be lehessen illeszteni, de ugyanakkor ugye kivédjék azt is, hogy ha a beteg felmegy az internetre és ott tájékozódik esetleg.
Mi ez kérem? Megint ott vagyunk, hogy azért tartunk itt, mert hagyták/hagyjuk.
Nem azt mondták, hogy ez a modern szakmai követelmény, ez kell egy ilyen-és-ilyen betegség ellátásához, és mindenhol ki kellene verni a balhét, hogy miért nincs.

NEM, lavírozunk!

Az a baj, hogy most családi betegségek miatt elég sokat tartózkodom a másik oldalon és tapasztalom. Hát lavírozzon a hozzátartozójával az aki eddig bármikor lavírozott!
Eszem megáll mi van!

1 megjegyzés:

Unknown írta...

http://magyarbeteg.blog.hu