2007. október 3., szerda

Nem, nem, nem és nem!

Még mindig hülyítik a népet! Figyeljetek oda, mert ezt is eljátszák sok helyen! Ha ügyelsz, vagy akár csak napi 12 óránál többet dolgozol, akkor másnap pihenőidő jár, na most ezt nem kell levonni a havi munkaórák számításánál!!!
Sok helyen ez a tévhit, aminek a terjesztésében és fentartásában benne van a munkaügy és az igazgatás! Azt mondják, hogy ha pihenőidőt töltesz, akkor munkaidő hiány keletkezik! Már' miért keletkezne? Hiszen előző nap mondjuk dolgoztál 8-20-ig, 20-08-ig meg ügyeltél, azaz 24 órát dolgoztál, tehát ledolgoztál 3 napot!
Miért is kellene levonni?
Ha napi 12 órát dolgozok mondjuk 13 napon keresztül egy huzamban és a hónap második felében pihenőidőmet töltöm, mert mondjuk megtehetném, akkor sem kell levonni semmit. Megvan a 160 óra, megkapom az alapbérem és slussz!

Ez egy rossz beidegződés, régen fizettek napokra. most munkaidő keret van. Tehát munkaidőt kell számítani! Nem napokat! Ha én mondjuk dolgoztam összesen 200 órát 1 hónapban, ebből volt 1 szombati és két 7köznapi ügyelet. 2 alkalommal hazamentem másnap mert pihenőidő, akkor abban a hónapban én ugyanúgy 200 órát dolgoztam! Nem pedig 200-16=184-et! De ha a 7végi ügyelet után is keveszek egy szabadnapot, akkor is 200 óra az 200 óra, nem pedig 200-24=176!!! Ezzel 24 ledoglozott órát vezsnek el tőled, amit így ingyen dolgoztál! Ilyen nincs!

A másik ilyen buktató az ügyeletek. Mivel az ügyeleteket eltérően finanszírozzák, így megpróbálják azt nem beszámítani a munkaidőbe! Ez badarság. Ha havi munkaidőt számítunk, akkor egyszerűen csak mindent össze kell adni, és nem kell levonni semmit. Az igaz, hogy az ügyeletben eltöltött időt 70-80%-on finanszírozzák, de az már a bérszámfejtés dolga, és ez csak alacsonyabb bért jelent ezekere az órákra, de nem szabad levonni, kivonni az össz munkaidőből!

Az ügyeletben töltött idő is munkaidőnek számít! (csak sajnos másképp fizetik :()

Az ügyeletben dolgozók többsége havi 2-3 ügyeleten felül már jelentős többletmunkát vállal! Figyelem a többletmunkát 150%-osan kell bérezni! Havonta 32 óra úm. kötelező túlmunka rendelhető el a munkáltató részéről, ez 12 órás ügeletet véve kb. átlagosan havi 2,5 ügyeletet (pl. 1-ik hónapban 2, másikban 3) jelent. Ha ettől többet ügyelünk, akkor már többletmunkát vállaltunk. A legtöbb helyen ennek nem számol utána senki, figyelmetlenségből, vagy dacból nem írja alá az önként vállalt többletmunkát, de ugyanúgy többet dolgozik (dolgoztatják), lényegében ingyen, mert nem is fizetik ki neki azt. Tehát jobban járnak, ha aláírják, ugyanannyit dolgozik és még ki is fizetik, mert ugye ezt ki kell!

Ügyelet után tessék hazamenni!

Ha behívnak telefonügyeletben, akkor az értesítéstől számítva a bentöltött időre 150%-os kell adjanak! A maradékra pedig 25%-ot.

Másik, hogy azt mondják pénteki és szombati ügyelet után nem jár pihenőidő, mert ott a szombat ill. a vasárnap, akkor pihenhetsz. Igen ám, de ezzel alkotmáynos jogaid sérülnek!
Ha pénteken, vagy szombaton ügyelsz, akkor az után is jár pihenőidő! Amit ki kell venni bármelyik nap a 7en!

Alkotmányos jog a heti 2 pihenőnap!

Ez a 70-80% is egy nagyon nagy jel a kormányzat és a törvényhozás részéről. Mindenhol az extra munkában töltött időket, főként ha az éjszaka történik kiemelkedően bérezik. Nem így az orvosoknál. Ebből is látszik, hogy ez hátrányos megkülönböztetés, és ujabb példája annak, hogy bármit meg lehet csinálni az eü-ben dolgozókkal!

Mit is szokott mondani Juszt "TV-ügyvédje" Laci?
Ne hagyjuk magunkat megkárosítani, megtéveszteni!

Nincsenek megjegyzések: