2007. október 1., hétfő

Hírdaráló

Emlőműtők - 103 kh-ból csak 41 felel meg a feltételeknek (mármint az esetszámokat tekintve). "Az egészségügyi tárca kiadta a feladatot az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatnak (ÁNTSZ), hogy dolgozza ki a szabályokat, amelyek garantálják, hogy a jövőben csak olyan intézményben végezhessenek emlőműtétet, ahol megvannak annak szakmai feltételei - mondta Horváth Ágnes hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten."

Könyörgöm! A Sebészeti Szakmai Kollégium már kidolgozta a protokollt. Hiszen ennek alapján készült el a rangsorolás. Most akkor mit akarnak kidolgozni megint? Újra feltalálni már megint a spanyolviaszt? Be kellene tartatni a protokollt talán és szankcionálni! Nem? Másik kérdésem, hogy a Sebészeti Szakmai Kollégium miért nem lép fel?

24.-ek vagyunk!!! - Jah, 29-ből. :(
"A fogyasztók szempontjából az utolsó helyek egyikére tette Magyarországot a zömmel az európai uniós országok egészségügyi rendszereit vizsgáló, úgynevezett Európai Egészségügyi Index, amelyet egy egészségüggyel foglalkozó svéd szervezet, a Health Consumer Powerhouse készített számos tényező figyelembevételével.
A mutató az EU évi felmérése alapján és az állami egészségügyi rendszerekkel összehasonlítva készül, és kiemelten veszi figyelembe "a betegek jogaira és tájékoztatására, a mindennapi kezelésekkel kapcsolatos várakozási időre, a kezelések eredményeire, a rendszer nagylelkűségére és a gyógykezelés elérhetőségére" vonatkozó adatokat."

Állam-ÁNTSZ és a valóság, avagy Valóságshow sok valótlansággal
Fogalma nem volt az ÁNTSZ-nek, hogy mi folyik a születésházban
Nem is a cikk ami számomra érdekes, hanem a következtetések amiket le lehet vonni belőle, amit Giulio kollléga tökéletes szintre fejlesztett és teljesen igaza van:

"Az ÁNTSZ-nek ugyanis csak arról lehet fogalma, amire a minisztérium engedélyt adott. Nem szabad példának okáért a mai napig ellenőrizni az ügyeleti rendszer jogtiprásait, a tárgyi és személyi feltételek hiánytalan meglétét az eü. szolgáltatóknál, az akadálymentesítést, a munkavédelmi előírások betartását, szóval semmit, aminek a megkövetelése azután pénzbe kerülne végső soron a TB-n keresztül az államnak. Aki minden pénzt elvert már másra.
Valahogyan ki akarják húzni a több biztosítós rendszer beindulásáig. Utána lehet szigorodni, mert nem állami pénzt visz majd a büntetés és a felszerelés. Ha nem jön be a dolog, qrva nagy szarban lesznek. :-)
A sikeres reformhíradások ára a költségek drasztikus visszafogása, eredménye pedig az ellátás mélyrepülése."

2. Szakvizsga???
Tanulni akarsz? Fizess!
Hivatalosan, időben, előre sehol sem jelent meg erről info. Szept. 1-től él ez a dolog, hogy havi súlyos tízezreket kell fizetni ha valaki szeretne 2, 3. szakvizsgát letenni. Augusztus utolsó napjaiban szájról szájra járt a hír a frissen szakvizsgázottak között. Aki tudott gyorsan be is jelentkezett, aki ügyes és dörzsölt volt, az a kezdést előbbre iratta, nekik vigasz, hogy így ők kiesnek a visszenőleges fizetési kötelezettség alól.

Miről is szól ez? Havi másfél-két hónap munka és megannyi ingyenmunka árán megszerzett 120-140E Ft-os fizetésből megsarcolják azt, aki szeretne továbbfejlődni és tanulni még, magyarul további szakvizgsát szerezni. Vagy úgy gondolják, hogy amit esetleg kaphat paraszolvenciában (amiből is ki tudja fizetni a számlák egy részét), azt inkább fizesse be büntetővámként, mert az eü-ben dolgozik és van olyan hülye, hogy fixa ideálja az, hogy "továbbtanuljon".

Ha ezt is hagyja az orvostársadalom, főleg a fiatalok, akkor tényleg magukra vessenek.
Jah, ebben a döntésben a grémiumok nyakik benne vannak.
Úgyhogy maradnak a fiatalok!
HAHÓ ÖCSI!

Nincsenek megjegyzések: