2007. szeptember 4., kedd

Pécsi fasza gyerekek

A szegedi gondok nem egyediek, Pécsen is ugyanez a helyzet, de ott faszagyerekek vannak és urai a helyzetnek, legalábbis ezt állítják, de aztán kiderül, hogy gűzük sincs, hogy mi lesz és mit fognak csinálni, de magabiztosak, mert megvizgsálják a kialakult helyzetet. Ráadásul annyira faszák, hogy még a dolgozók sem kapnak majd kevesebb oénzt, de aztán végül beismerik, hogy mégiscsak kevesebb pénzt fognak kapni. Röviden így lehetne lírni azt ami a cikkben szerepel.

"A pécsi klinikákon a vezetés képes kézben tartani az ügyelettel kapcsolatos gondokat – állítja az intézmény főigazgatója."

"Bár ma már a korábbi négy helyett csupán kétfajta ügyelet teljesítésére van mód, meg kell vizsgálni: hol van felesleges kapacitás. Így például ma megnézzük azt is, szükség van-e továbbra is négy bentalvós ügyeletest biztosítani a traumatológián? Azaz: a biztonságos betegellátási feladat két bentalvóssal illetve két készenléti inspekciós szakemberrel vajon megoldható-e? De szintén segíthet a helyzeten az immunológiai és a reumatológiai klinika mostani elköltözése, ahol jó munkaszervezéssel szintén csökkenthető a korábban még két klinikára beosztott ügyeleti létszám."

V: bentalvós? Jelentkezzen az, aki a mai ügyeleteknél, végigdurmolja az ügyeletet, pláne traumán. felelős vezető, hogy használhat ilyen szavakat? Látszik a régi elnevezés még ragadós, és látjuk, hogy miért is nevezték így el. ergo, akkor sem volt szükség arra, hogy bent legyen ember, de valaki ezt kutalálta és hát verni kellett a mellét valakinek, hog ynálunk 6 ember ügyel egyszerre. Később persze sajnos ez szükségessé vált. De kérdem én. Az egész ügyeleti renszer és struktúra és minden ezzel kapcsolatos felfogás nem a szocialista rendszer vívmánya és maradványa? Nem kellene teljesen új alapokon újraalkotni?

Bentalvós! Eszem megáll.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én a 12 év kórházi praktizálásom alatt,kerek két évet ügyeltem(kis sebészeti osztályon és egyedül),de olyanra,hogy ügyeletben benn csak aludtam volna... emlékszem is mind az öt(!) ügyeletemre a 730-ból.
Horhe

Névtelen írta...

Hát ez az.