2007. szeptember 3., hétfő

Mit harcolnak ki a traumások Szegeden?

"A szegedi Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ menedzsmentje, a traumatológiai klinika vezetője és az érintett orvosok bevonásával kezdődött hétfőn egyeztetés arról, hogy milyen feltételek mellett hajlandók többletmunkát vállalni a jövőben a traumatológusok – tájékoztatta a Weborvost Kovács Iván, a klinikai központ stratégiai igazgatója. Hozzátette: a tárgyalások nem fejeződtek be, azok a klinikai centrum kedd késő délutáni vezetőségi ülésén folytatódnak, ezért a részeredményeket egyelőre nem értékelik. A keddi irányítói értekezletre meghívták a traumatológiai klinika orvosainak képviselőjét is."

"Az orvosok legnagyobb gondnak a kevés fizetést tartják: a minősített ügyelet díjazása július elején ugyanis a korábbinál is alacsonyabbra süllyedt: amíg azt megelőzően – attól függően, hogy munkanapról, hétvégéről vagy pihenőnapról volt szó – 110-130 százalékot tett ki, ekkor lecsökkent az alapóradíj mértéke alá. (A minősített ügyelet szabályozásának megváltozása nemcsak a traumatológiai klinikát érintette, hanem például a gyermekklinikát, a sebészeti, valamint az idegsebészeti klinikát, a klinikai-kémiai intézetet, a szívsebészeti osztályt és az aneszteziológiai és intenzív terápiás intézetet is.)"

V: helyes, példát kell venni a bkv-sokról, pedagógusokról és máv-osokról. Bár a traumások és anesztesek mindig is élen jártak, a többi szakmát megmételyezi a paraszolvencia.

Nincsenek megjegyzések: