2007. szeptember 24., hétfő

HEURÉKAAA!!!


A kórházak többsége az összeomlástól tart - írja a népszabi.

"Az Európai Bíróság több ítéletében is kimondta, hogy az ügyeleti idő teljes mértékben munkaidőnek számít, s ezért figyelembe kell venni a munkaidő napi, heti és éves korlátjára vonatkozó szabályokat. A magyar munkaidős jogszabályok egy része eddig ütközött a luxemburgi bíróság jogértelmezésével, mert megengedte, hogy az ügyelet általában ne - vagy csak meghatározott részében - minősüljön munkaidőnek.

Az új helyzethez igazodó törvény most meghatározza az egészségügyi dolgozó számára elrendelhető ügyelet mértékét, megtartva az önként vállalt többletmunkavégzésre vonatkozó szabályokat. Megfogalmazza, hogy külön, írásos megállapodás alapján a dolgozó többletmunkát vállalhat, de ennek mértéke nem haladhatja meg a munkaidőkeret átlagában a heti 12 órát. Ha a többletmunka kizárólag ügyelet, a többletmunka mértéke nem haladhatja meg a munkaidőkeret átlagában a heti 24 órát.

Az intézmények többsége a teljes összeomlástól tart - míg van, ahol úgy gondolják, találtak megoldást..."


Megvan a megoldás a kórházak összeomlása ellen! A jól bejáratott törvénysértő, jogtipró, alkotmánysértő kórházi gépezet megtette amit meg kell. Feltalálta újra a spanyolviaszt. Nem is kellett semmit sem tenni, csak folytatni úgyanazt amit eddig. Sérteni a törvényt, tiporni az emberi jogokat, az alkotmányt, megfélemlíteni. Just like back in the 80s, 70s, öööö and in the 90s and present.
Lásd lentebbi blogmenésemben.

Máshol rögtön az elején kimondták (persze írásba nem került), hogy a jelenléti íven csak 8 órát lehet beírni. Ezzel az utolsó szálat is elvették a dolgozónak ahhoz, hogy ragaszkodhasson a jogaihoz, vagy azt valamilyen módon bizonyíthassa.
Ez lesz majd nálunk is.

Mit nekünk EU bíróság és törvény? Dolgozó? Munkajog? Mi az? Hol jegyzik? Nehogymá'!

Jelenleg műszakba szervezték többek közt az aneszteseket és a műtősnőket. Az aneszt-asszistensek, de főleg a műtősnők nagyon kevesen vannak, így ugyanaz a műtéti szám jelenleg feleannyi műtőben megy, így a műtéti program kb. 2-3x-osára nyúlik. Mi meg ott vagyunk látástól mikulásig. Mint utóbb kiderült ingyen, önként.

Csak tudnám, hogy akkor mire volt/van az önkéntes túlmunka? Csak tudnám, hogy egyáltalán mit képzelnek?

Holnap reggel jön majd a SPEECH, persze főként nekem intézve. Most erre mit mondjak majd? Egyszerűen a főnök hülyének néz minket, jó mondjuk meg is érdemli a többség, mert hagyják, hogy a fejükre húzzák a csörgősipkát. Összefogás ember, összetartás! (no, ezt nem ismerik). Én meg ott vagyok mint az ujjam.

Kérem az ötleteket mit mondjak neki. Isten bozony amit írtok nekem és benyögöm, aztán majd postolom mi volt a reakció? Mit web 2.0? ez Web 4D ;-)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hu ez nagyon csabito volt egy percig, de aztan....mit lehet mondani.....iszonyuan aterzem a helyzeted, mert nem tudom, h a mi korosztalyunknak, aki nem akar, nem tud a paraszolvenciabolo megelni, mik a lehetosegei. Valahogy nem fulik a foga az embernek ahhoz, h lelepjen. Pedig ezt kell tenni, vegyek fel egymas betegeit.