2007. július 10., kedd

Szakértők a köbön

Ismét egy jól kidolgozott döntésnek voltunk tanúi az elmúlt hetekben, de hát ezt már megszokhattuk volna, nem? Az üzleti biztosítók még mindig a részletekre várnak.
az elemzők is össze-vissza nyilatkoznak, az egyik szerint tovább fognak növekedni a várólisták, a másik szerint eltörlik a TVK-t és minden megoldódik.
Nah, majd kiderül kinek lesz igaza.
Hmm, és ki számol a rendszert mozgató "főrúgóval" ? :-)
A parával és a főorvosok által egymás közt szinte felosztott szakmai- és földrajzi területekkel??? ;-D

BTW para, hallom hazafelé jövet a rádióban, hogy az etikai kódexben igy ez a szó nem szerepel, meg a tiltása sem, de a részletekben bújik meg a kisördög.
Mert hát: "az egészségügyi dolgozónak a szakmai tevékenysége során az egyéni haszon vagy bármely személyes előnyszerzés nem ütközhet a szakmai függetlenséggel, elfogulatlan működéssel". Az orvos-beteg kapcsolatról szóló részben pedig határozottan az áll: "az orvos soha nem használhatja fel a beteggel való kapcsolatát vagy szakmai pozícióját arra, hogy személyes vagy üzleti kapcsolatot létesítsen a beteggel vagy annak közeli hozzátartozójával, különösen, ha az a beteg kiszolgáltatott helyzetének kihasználására vagy az orvos tisztességtelen előnyszerzésére irányul".

Nem semmi lenne nézni a Harács Bt-s kollégáimat, ha egyenesen betiltanák a parát és még büntetnék is. Persze ezzel képletes harakirit követne el az eü-ben dolgozó maradék Sztahanovon szocializálódott emberke. Ezzel kapcsolatban érdemes Giulio blogját is elolvasni.

A véleményem pedig az, hogy ezt a rákfenét is le lehetne törni megfelelő fizetéssel. Mondjuk a haszonáldozati költségszámítás alapján kapott fizetéssel, amin lehet, hogy páran felhördülnének, de hát nem hördülnek fel ha kihivják a gázszerelőt, elfordít egy csapot, meg csavart, 5 perc és elkér súlyos tízezreket?

Nincsenek megjegyzések: