2007. július 17., kedd

BTW, demokrácia...

Gyorsan írom is: Sajna nem itthon. Áhh, mit gondoltál?!

Érdekes ez a cikk: Egészségügyi reform két tűz között

Ami most megragadott: „1,3 milliónyi mérges és lázadó egészségügyi dolgozó azt mondja a betegeknek, hogy a bürokrácia ellehetetleníti és tönkreteszi az egészségügyet. Korábban is ezt állították, de most a szokásosnál is hangosabbak. Márpedig az orvosok szava rendkívüli politikai súllyal bír: nincs még egy olyan foglalkozás, amelynek képviselői naponta 600 000 szavazóval lépnek érintkezésbe” – olvassuk Polly Toynbee, a provokatív cikkeiről híres publicista cikkét a Guardianben."

Arról írnak 1 lapban, hogy az orvos a betegek előtt nyíltan gyak. szidja a fennálló rendszert és ez egy teljesen általános és bevett szokás. Sőt! Pontosan emiatt óriási politikai súlya van az orvosoknak!

HOPPÁ!

Emlékezzünk csak vissza, a hazaküldött Mari néni esetére, mikor mondták neki, hogy elhalasztják a műtétet, köszönje Ágikának, meg Gyurcsánynak! Mekkora balhé lett (inkább csaptak mesterségen) belőle, a kórházat és az orvost meghurcolták.
Pedig hát valljuk be őszintén, ki ne mondta volna már sokszor szívesen a fenti mondatokat a betegeknek (pláne olyannak), vagy esetleg konkréten fültanuja is volt, hogy valaki mondta!

Sokszor hallottuk már, hogy egy orvos ne politizáljon! Stb. Holott máshol külön politikai erőt képviselnek. Lehet, hogy nekünk is erre lenne szükség?
Erre is, de inkább fejmosásra elsőként mindenkinél! ;-)

Mindenesetre van még mit tanulni demokrácia terén.

Nincsenek megjegyzések: