2007. november 26., hétfő

Új 7 és semmi új, csak a régi *<>#&@{}

Ha valaki ügyel, akkor másnap hazamegy, mert pihenőidejét tölti, de ilyenkor munkaidőhiány keletkezik. Ismerős ez valakinek? Biztosan vannak, akiknek igen.

Hát pedig nagyon szomorú. Ez törvénytelenség! Nálunk is ezzel kezdtek, de aztán Istennek hála letettek erről. Igaz helyette lecsökkentettéka fizut és nem fizetik ki a túlmunkát semmilyen formában sem, hiába irsz alá akármilyen papírt.

Ezt lazán lenyelték azon a helyen, ahol most továbbképzésen vagyok.

Tehát a pihenőidő alatt, mivel nem dolgozol, ezért munkaidőhiányod keletkezik. Nem pont 8 óra, hanem 4. Hogy miért pont 4? Nem tudom, erre nem tudtak választ adni. Igaz, gőzük sincs semmiről, még a törvény szövegét sem olvasták el. Hiszen ilyen nincs is. Márcsak azért sem, mert tökmindegy, hogy ügyeleti rendszerben látják el a munkát, vagy műszakban, órákat és nem pedig napokat kell számolni! aki ügyeletes az 24 óra alatt 3 napot dolgozott le, tehát normálisan nem egy, hanem 2 napi pihenőidő járna neki. Ugyanez, ha vki H-K-SZ 12-12-12 órát dolgozik, Cs-ön mondjuk 4-et, akkor utána ha akar a héten többet már nem is megy a mhelye közelébe, mert letudta a 40 órát.
Könyörgöm, órákat kell számolni, nem napokat. Ha az ügyelet utáni pihenőidőre valahol minusz órákat számolnak, akkor ezek a szerencsétlenek sosem fognak kikerülni a minuszokból, hiszen mindig kell ügyelni, vagy állandóan bent fognak lenni minden nap, még 7végén is munkavégzés gyanánt, igy többszörösét ledolgozva még a korábbi rendszerhez képest is. Persze ingyen.

Úgy látszik mindenhol megtalálja a diktatórikus, demokráciát és törvénykövetést még messziről sem ismerő a hatalomnak behódolt és csak a saját pecsenyéjét sütögető vezetés annak a módját, hogyan zsigereljék ki az eü-i dolgozókat. Hogyan dolgoztassuk őket jóval többet mint a megengedett és mindezt úgy persze, hogy ne is kelljen kifizetni.

Ellenőrzést követelek!!!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

hihetetlen!
egy bankban v. a miniszteriumban magyarazzak el a dolgozoknak a munkaido hiany elmeletet!!!

Névtelen írta...

Ugye, hogy hihetetlen. És simán besz**ják az emberek. Hálát adok, hogy nálunk letettek erről a baromságról. Nálunk van más hülyeség.