2007. október 9., kedd

Háborodjunk fel!

Meghallt 1 nő mert leesett a műtőasztalról!
Felháborító! Már megint ezek az orvosok, meg már megint ez a fránya egészségügy! Jobb is lesz ha jönnek a pénztárak, mert nem lesz majd ilyen! És még ezek kapnak paraszolvenciát!

Ilyen és ehhez hasonló gondolatok fogalmazódhatnak meg azokban a laikusokban, akik elolvassák ezt az ismételten szenzációhajhász hírt.
Nem azzal van bajom, hogy tudósítanak, hanem azzal, ahogy.
Olvassuk csak el:
"Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen betegséggel kezelték eredetileg a kórházban, és azt sem, hogy milyen sérülései keletkeztek a zuhanás következtében."
Továbbá nem tudjuk, hogy műtét előtt vagy után, hogyan és főleg miért esett le.

De tudjuk, hogy meghallt és leesett műtőasztalról és vizsgálódnak az ügyben.

Nem tudunk szinte semmit, de leírjuk. Bakker.

A nagymamámnak combnyaktörése volt, és nemrég voltunk temetésen.

Le tudjuk vonni a következtetéseket: a combnyaktörés halálos betegség főleg öregeknél, amibe simán bele lehet hallni, és már el is temettünk szegényt.

A tények: évekkel ezelőtt volt ilyen törése, meggyógyult, és nagymami él, mert a nagypapámat temettük. Egyébként minden stimmel.

Hogyan is lehet leesni egy műtőasztalról? Mondhatni simán. Lehet, hogy kövérebb volt az átlagnál, és az egyébként is igen keskeny asztalról egy átlagtermetű is könnyedén le tud esni ha nincs rögzítve. Nem rögzítették megfelelően, vagy éppen a szíjért ment a fiú, a beteg zavart volt és senki más nem volt aki figyeljen rá, elfordult és már repült is le szegény, vagy csak fészkelődött és puff. Vagy tették át az asztalra és közben esett le, vagy levételkor.
Lehet, hogy eleve halálos betegsége volt. Lehet, hogy az ágyából esett le nem is az asztalról. Tovább is van, mondjam még?

UPDATE:
A híradóban azt mondták, hogy felvitték a műtőbe, várt a folyosóna hordágyon és onnan leesett. Köszönöm, ahogy sejtettem. vagy zavart volt, vagy nem, de fészkelődött és a keskeny hordágyról fogta magát és leesett. Hová indult?

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

1. Lehetetett zavart (a premedikációtól)
2. Nálunk KÖTELEZŐ rögzíteni szállítás közben MINDEN beteget

Névtelen írta...

sziasztok most voltam muteten az uzsokiba hat sima el tudom kepzelni hogy szepen hullanak le a betegek a mutoasztalrol nagyon keskeny es az embert mutet elott-utan csak ott hagyjak a folyoson na jo ram szoltak mert lattak a szemuk sarkabol hogy felhuztam a labam. De sztem ez teljesen mindennapi dolog a leeses mutet elott-utan... itt csak balszerencses volt a paciens vagy kul is meghalt volna szegeny...

boros1124 írta...

Itt nem csak arról van szó, hogy leesik a műtőasztalról, hanem arról is, hogy a médiának érdekében áll eltorzítani ezeket a híreke, csupán azért, hogy nagyobb nézettséget szerezzenek. Persze nem jó az egészségügy, de ezzel mindenki tisztában van csak valaki jobban átlátja, valaki kevésbé. Egy húzós nap után, lehet, hogy az ápoló sem tud már olyan élénken odafigyelni mindenre. A paraszolvenciára meg visszatérve, az lehet az igazán nagy pech, ha valaki előre fizetett az orvosnak a családból. Ha az emberek felének lenne annyi esze, hogy a pénzt csak a beavatkozás után adják oda, akkor nem lenne ekkora felháborodás sehol és az orvos is "legálisabban" juthatna a pénzhez. Persze ez még mindig igen csúnya helyzet. Nemrég olvastam el egy könyvet, amit egy visszavonult orvos írt meg, dr. Berkő Péter és a könyvének a címe Szülészeti zárójelentés. Nyíltan beszél a szülészetek és egészségügy hiányosságairól és néhány megdöbbentő esetről is. Ebbe nem csak a paraszolvenciáról beszél, mint létezőről, de a rasszizmust, magántőkét, államot is felhozza, ráadásul talán az is jobbá teszi a könyvét, hogy egy gyermeket tervező pár vagy már várandós kismamáknak is nagyon jó tanácsokat ír le. Szerintem ez az orvos igazán szerette a munkáját, de annak is hangot ad, hogy nagyon méltánytalanul bánnak az orvosokkal és a betegekkel is. Hab a tortán, hogy ingyenes a könyv, így csak időt kell rászánni az elolvasására. Legalább egy orvos szempontját is jobban megismerhetjük, nem csak a média által eltorzított groteszk dolgokat. http://www.ingyenesenletolthetokonyvek.hu/konyvek/szuleszeti-zarojelentes-dr-berko-peter-2011