2007. október 5., péntek

Fronthatás

Ezen a helyen, ahol elvileg továbbképzem magam, ma a "jó reggelt, hogy vagy" köszöntés helyett egy bizonyos kolléga(??) azza fogadott, hogy "ez nem lesz jó igy".

Mi nem volt neki jó? Hát az, hogy szerdán és csütörtökön nem voltam, mivel szerdán ügyeltem és hát betartottam a törvényt. Mellesleg édesanyámat is elvittem orvoshoz, valamint én is megjártam a fogorvost, de ehhez semmi köze.

Szóval ez nem tetszett neki, mert nem jó ha nem vagyok olyankor mikor sok műtét van. Célzott rá, hogy itt én nem ügyelek (ezekszerint ő azt tartaná helyesnek ha itt is ügyelnék), vaalmint kimondta, hogy a nov-i ügyeletet úgy osszam be, ahogy majd ő mondja!!! Nah, ekkor elnevettem magam és közöltem vele, hogy ez egy vicc. Majd kifejtete, hogy ez igy jó és helyes, valamint összeszámoljuk, hogy hány napot nem vagyok itt és annyival tovább kell maradnom. Nah, ekkor mondtam neki, hogy akkor adja még hozzá a szabadságomat is, mert még az is van (persze röhögtem közben). Nem így ő, halálosan komolyan gondolta. Közöltem vele, ilyen nincs, bármit is képzel. Még 1-2 percig "szót váltottunk", mondta a tévképzeteit, amikre én kontráztam, majd megunta és elment.

Eszem megállt. Elmegyek gyak. önszorgalomból egy helyre, aminek örülniük kellene, hogy van ingyen munkaerő és besegít, erre rögtön rabszolgának nézik. Ha slave mode-ban akarnék maradni, akkor nem mennék el sehova az eredeti munkahelyemről. Mellesleg az úriember a Harács Bt. oszlopos tagja, félállásban dolgozik ott, Kft-je van és csak fizetős betegekkel foglalkozik, csak magánbetegei vannak. Amit mondtott úgy gondolta, hogy neki kellene csicska kampózni. Kár, hogy nem érdekel a dolog ;-)
Egyik hasonló cipőben járó kolléga mesélte, hogy ő egyik nap este 6-ig volt és asszisztált neki, ill. csak volna, mert 5-kor otthagyta őt, hogy neki most mennie kell és fejezze be a műtétet, ami nem csak etikátlan mind a beteggel mind a kollégával szemben, de még végtelen arcátlanság és pofátlanság is, persze meg sem köszönte.

Azért is furcsa ez az egész, mert más sok helyen voltam évekkel ezelőtt gyakorlaton és egyéb továbbképzéseken és mindenhol örültek, még ha heti 1 napot is voltam, mert az is segítség volt nekik, erre itt az ellenpélda.

Ha nagyon nem tetszik neki, akkor nekem sem fog, mert nem ez az egyetlen osztály, máshol biztosan nagyobb örömmel fogadnak majd.

Nah kérem, ilyen kollégákkal vagyunk körülvéve.

Nincsenek megjegyzések: