2007. július 12., csütörtök

Meddig lehet elmenni...?

Ma telefonos vagyok. 5-kor lett vége a vizitnek, már akkor volt egy akut műtét kilátásban, de fél 6-kor leléptem, mert az ügyeletvezető "magánrendelt" még.
6-kor felhív, hogy hol vagyok. Mégis hol lennék? Vigyázban állok kint a folyosón és várom, hogy szolgálatára lehessek, miután ő leambulálta a maszek betegeit. [My ass!]
Különben is rühellem, hogy a szerencsétlen telefonost behívják minden szirszarhoz, csupán amiatt a hülye helyi szokás miatt, hogy akut napon a sürgősségire ha KÁNY-nyal akut beteget utalnak, akkor azzal a sürgősségi nem foglalkozik, hanem a sebésznek kell. Így tök fölöslegesen +1 embert kell foglalkoztatni. Ez aztán jó szervezés és hatékonyság.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Akármeddig el lehet menni. Azért tart itt ma az eü., mert itt tarthat. Miért is nem álltak fel a főorvosok az u.n. reformok bevezetésekor? Nálunk pl. a belo.-n pótágy szinte minden kórteremben. Persze az is kérdés, hogy mi, másodorvosok miért is nem állunk fel.

Névtelen írta...

Mert a másod-, harmad-, negyedorvosi és a rabszolgaorvosi kar is ugyanolyan megosztott, megosztható, nem egységes mint az összes többi felsőorvosi kar. :(

Névtelen írta...

Ami tény: a paraszolvencia=pénz osztja meg az orvostársadalmat. Ennek megszüntetéséhez pedig pénz kell. Azt meg ugye nem adnak.

Névtelen írta...

Jaja. Ha mi 2.-3.-4.-ek azt mondanánk vegye fel mostantól X.prof betegét az Y főorvos, és asszisztáljanak egymásnak, összeomlana az egész. Csak egyenként nehéz. Ennek egy módja van, a külföld.